Aktivisti za očuvanje klime blokiraju saobraćaj u Berlinu

Izvor: Beta, 24.Apr.2023, 11:39

Aktivisti za očuvanje klime blokiraju saobraćaj u Berlinu

Nemački aktivisti za očuvanje klime pokušavaju danas da zaustave saobraćaj u Berlinu lepljenjem za ulice širom glavnog grada.Članovi grupe Poslednja generacija (Letzte Generation) su više puta blokirali puteve širom Nemačke protekle godine u nastojanju da izvrše pritisak na vladu da preduzme drastičnije akcije protiv klimatskih promena.Više puta su se "zalepili" za puteve, što je izazvalo bes nekih vozača i optužbe za ekstremizam od konzervativnih političara.Pored blokada puteva aktivisti su izjavili da će organizovati i usporene šetnje kroz grad kasnije danas i tako zaustaviti saobraćaj.Jutros je bilo oko 20 blokada puteva širom grada, javila je nemačka novinska agencija DPA."Nećemo više prihvatiti da vlada nema plan za zaustavljanje uništenja naših života", navela je ekološka grupa u saopštenju dodajući da pružaju otpor sada.Policija Berlina saopštila je da će do 500 policajaca biti raspoređeno na ulicama tokom celog dana da spreči blokade ili ih brzo ukloni, prenela je DPA.Grupa je prošle nedelje saopštila da će njeni članovi pojačati akcije narednih dana i pokušati mirnim putem da blokiraju grad.Grupa Poslednja generacija želi da Nemačka prestane sa upotrebom fosilnih goriva do 2030. godine i da preduzme kratkoročne mere uključujući uvođenje ograničenja vožnje na 100 kilometra na sat na autoputevima kao način smanjenja emisija štetnih gasova u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ekološki aktivisti zalepili se za ulice i blokirali saobraćaj u Berlinu

Izvor: Danas, 25.Apr.2023, 08:00

Nemački ekološki aktivisti zaustavili su u ponedeljak saobraćaj na nekoliko mesta u Berlinu tako što su se lepkom zalepili za ulice glavnog grada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.