Izvor: Beta, 26.Apr.2023, 17:29

AP: Debata u Sloveniji o odstrelu medveda, jedan napao čoveka

U Sloveniji se vodi debata o potrebi odstrela medveda jer su se namnožili, a jedan je jutros napao čoveka.Predlaže se da se broj od 1.100 medveda smanji na oko 800, a da se najviše medveda odstreli u južnom delu Slovenije gde je najviše incidenata s tim životinjama.Jutros je nedaleko od Ljubljane jedan medved napao i ugrizao nogu čoveka koji je šetao psa, saopštile su opštinske vlasti.Medved se, pošto je lakše povredio čoveka u mestu Želimlje, 20 kilometara od glavnog grada, vratio u šumu gde se upravo seče drveće.Pretpostavlja se da je taj medved jedan od dva koje je prošle sedmice udario automobil kod Želimlja. Taj medved je tada pobegao povređen, a drugi je uginuo.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Medved napao muškarca u šumi kod Ljubljane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2023

Muškarca koji je šetao psa jutros je napao medved u selu udaljenom oko 20 kilometara od Ljubljane. Muškarac je lakše povređen, a medved se povukao nakon napada, navodi se u saopštenju opštine Škofljica, gde se dogodio napad, prenosi slovenačka STA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.