Duge cevi ispred vlade; Plenković: Jutros upućena pretnja smrću

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 12:25

Duge cevi ispred vlade; Plenković: Jutros upućena pretnja smrću

Zagreb -- Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da je jutros njemu upućena pretnja smrću, kao i članovima vlade.

Prema njegovim rečima, pred Banskim dvorima nalazi se interventna policija.

"I sad je jedna pretnja, trenutno je jedinica interventne policije ispred Vlade jer je jutros bila pretnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno'', kazao je Plenković u izjavi za medije u Dubrovniku.

Portparol hrvatske vlade Marko Milić potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je policija pred Banske dvore danas došli, zbog pretnji ubistvom premijeru i članovima njegovog kabineta.

"Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o pretnji ubistvom premijera i članova Vlade RH. Sledom toga u vladu je upućen interventni tim i policijsko postupanje je u toku", rekao je Milić u izjavi za Hinu.

Prema nezvaničnim informacijama koje prenose mediji, pretnja Plenkoviću i članovima vlade je upućena telefonom.

Hrvatski portal Index piše da su na Markovom trgu dva policijska vozila sa službenim oznakama MUP-a, više pripadnika policije i dva policajca sa drugim cevima.

Hrvatska tajna služba (SOA) objavila je ranije danas Izveštaj u kojem se procenjuje da je opasnost od grupnih organizovanih terorističkih napada i dalje na niskom nivou, ali nije isključena mogućnost terorističkog napada pojedinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Plenković: Upućena prijetnja u Vladi, interventna pred Banskim dvorima

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2023

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da je jutros upućena prijetnja njemu i članovima Vlade, pa dodao da je pred Banskim dvorima interventna policija, javlja Dnevnik.hr.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.