rešavanje stambenog pitanja za još 180 izbegličkih porodica

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

rešavanje stambenog pitanja za još 180 izbegličkih porodica

Ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović potpisala je Prvi amandman na postojeći sporazum u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, kojim se obezbeđuju stambena rešenja za dodatne porodice izbeglica i lica prognanih iz Hrvatske i BiH u ratovima devedesetih godina, saopštilo je ministarstvo za evropske integracije.
Amandman se odnosi na Deveti potprojekat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i omogućiće rešavanje stambenog pitanja za još 180 izbegličkih porodica čime će - u okviru ovog potprojekta, ukupno 1.080 porodica biti trajno zbrinuto.

Za tu svrhu, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, obezbeđeno je dodatnih 2.059.794 evra, tako da je ukupan iznos bespovratnih sredstava - koja su putem ovog potprojekta Republici Srbiji stavljena na raspolaganje, 25.650.185 evra.
Cilj Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja je obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za za 26.898 najugroženijih izbegličkih porodica u regionu (74.000 lica) od čega je preko 16.000 u Republici Srbiji, koja ujedno predstavlja i najvećeg korisnika Programa.
Najveći donator Programa je Evropska unija sa opredeljenih preko 190 miliona evra, a sredstva takođe obezbeđuju i SAD, Nemačka, Norveška, Italija i drugi donatori.
Do sada, Republici Srbiji odobreno je preko 138 miliona evra bespovratnih sredstava kroz 9 potprojekata i amandmana, koje u skladu sa Zaključkom Vlade potpisuje ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trajno stambeno rešenje za još 180 izbegličkih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2019

Ministar za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović potpisala je danas Prvi amandman na postojeći sporazum u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, kojim se obezbeđuju stambena rešenja za dodatne porodice izbeglica i lica prognanih iz Hrvatske i BiH u ratovima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.