#podrškajevažna: LiceUlice je pred gašenjem, podržite ga donacijom!

Izvor: NovaEnergija.net, 02.Avg.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#podrškajevažna: LiceUlice je pred gašenjem, podržite ga donacijom!

Iako portal novaenergija.net piše i bavi se Internetom, softverima, dobrim i značajnim primerima koji nam uz pomoć tehnologije olakšavaju posao i život, danas vas pozivamo da svoju podršku date uličnim novinama, magazinu LiceUlice, koji je pred gašenjem.
Njihovo saopštenje o gašenju i nedostatku podrške države obišlo je društvene mreže prethodnih nekoliko dana, a njegove delove vam prenosimo u nastavku:

Liceulice je program koji već šestu godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << vrlo uspešno, na merljiv i vidljiv način, doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika ugroženih kategorija stanovnika, onih koji su iz različitih razloga dospeli na najdublju marginu društva. Onima kojima je to potrebno nudimo podršku, ohrabrenje i posao kroz, u svetu široko rasprostranjen, sistem distribucije uličnih novina.
Ne, mi se nismo umorili, nisu nas izdali ni strpljenje ni entuzijazam, ali nažalost još uvek naš opstanak ne zavisi samo od nas.
Kada sretnete naše prodavce verovatno i ne razmišljate o tome koliko je ljudi uključeno u stvaranje kvalitetnog magazina, verovatno i ne razmišljate koliko je truda, vremena i novca uloženo da bi naši prodavci bili na ulicama, da bi imali priliku da rade i zarade (50% od svakog prodatog primerka), da budu dostojno predstavljeni javnosti, da imaju radnu odeću, dozvole, obezbeđena prodajna mesta, dnevnu podršku i još mnogo toga.
Liceulice funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz, baš u ove svrhe, uspostavljenih javnih i privatnih fondova. Nažalost, javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova ostaju nam tradicionalno nedostupna, izneverili su nas i donatori – oni kojima je u misiji da podrže ovakve projekte, izneverili su nas i neki partneri među kompanijama sa kojima smo sarađivali. Jedino nas nisu izneverili građani koji kupuju magazin od naših prodavaca. Iz dana u dan sve nas je više, ali nažalost još uvek nedovoljno da bismo “stali na svoje noge”. Zato vas molimo da nam se pridružite što pre i u što većem broju i da kao individualni donatori podržite Liceulice, jer Liceulice i jeste tu da slavi i afirmiše solidarnost.

Kako možete pomoći:
1. Donirajte bilo koju sumu, u skladu s vašim mogućnostima, jednokratno ili svakog meseca
Uplata se može vršiti na sledeći račun: ERSTE BANKA: 340-11006764-87
Svrha uplate: Podrška magazinu Liceulice
Korisnik: Liceulice, Svetozara Markovića 42a, 11000 Beograd
*Ukoliko je uplata iz inostranstva: SWIFT: GIBARS22
2. Podržite ih kroz pretplatu i postanite njihov redovni čitalac
3. Kupite sebi ili nekome majicu Liceulice iz kolekcije Štenderaj
4. Proširite ove informacije
#podrškajevažna #podržiliceulice
Foto: Facebook/LiceUlice

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.