Zvezda-Helios izvozi hemijski otpad

Izvor: Blic, Beta, 22.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezda-Helios" izvozi hemijski otpad

Kompanija "Zvezda-Helios" iz Gornjeg Milanovca dogovorila je sa beogradskom firmom "Miteko" da joj ona izvozi klasificirani opasni otpad, dok se u Srbiji ne obezbede deponije za njegovo odlaganje i uništavanje.



Novoizabrana generalna direktorka "Zvezde-Helios" Stanica Levajac izjavila je novinarima u Gornjem Milanovcu da je u Srbiji neophodno što pre obezbediti industrijske deponije i spalionice hemijskog otpada kako bi proizvođači iz te oblasti mogli da budu konkurentni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svetu. Ona je rekla da hemijska industrija u Srbiji ima dugu i kvalitetnu tradiciju ali da, ukoliko se ne obezbede deponije, treba očekivati zatvaranje preduzeća "preko noći".

Stanica Levajac je dodala da "Zvezda-Helios" priprema ugovor sa Tehnološkim fakultetom u Beogradu o saradnji na projektu koji će omogućiti postizanje što čistije proizvodnje i zaštitu životne sredine.

Nov pristup odlaganju opasnih materija usledio je nakon što su građani skoro dve godine u više navrata prijavljivali lokalnoj ekološkoj inspekciji da po gudurama, u koje ni traktor ne može da zađe, gornjomilanovačka "Zvezda Helios" ostavlja metalnu burad i plastične kontejnere s kancerogenim otpadom. Više o tome možete pročitati ovde.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zvezda-Helios" izvozi hemijski otpad

Izvor: RTS, 22.Mar.2009

Kompanija "Zvezda-Helios" iz Gornjeg Milanovca izvoziće klasificirani opasni otpad beogradskoj firmi "Miteko". Neophodno što pre obezbediti industrijske deponije i spalionice hemijskog otpada...Kompanija "Zvezda-Helios" iz Gornjeg Milanovca dogovorila je sa beogradskom firmom "Miteko" da joj ona izvozi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.