Znate li nekog ko se zaista zaposlio preko NSZ?

Izvor: BKTV News, 07.Feb.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li nekog ko se zaista zaposlio preko NSZ?

Svakoga kome se traženje posla preko Nacionalne službe za zapošljavanje svelo na jednostrana javljanja jednom u tri meseca, bez ijedne ponude za posao, začudiće činjenica da je u toku prošle godine preko NSZ, tvrde u ovoj službi, posao našlo 205.295 građana.
Mi nismo uspeli da pronađemo nikog ko je našao posao preko biroa, ali je zato onih koji uzalud čekaju poziv, iako su redovno prijavljeni kao nezaposleni, toliki da svi nisu mogli da stanu u ovaj tekst.
Ljudi koji su godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na birou izgubili su poverenje u NSZ, najviše zbog toga što imaju utisak da se tamo niko i ne trudi da im pronađe posao. Kada se mlada, nezaposlena osoba obrati za pomoć NSZ, odgovor je uvek isti – ukoliko se pojavi posao koji odgovara stručnoj spremi i radnom iskustvu onoga ko ga traži, javiće mu se. Međutim, taj poziv retko kad stigne.
Kako od 2009. godine poslodavci nisu u obavezi da dostavljaju podatke o slobodnim radnim mestima, a jedan savetnik za zapošljavanje u NSZ prosečno radi sa čak 1.000 nezaposlenih koje ne može da obaveštava o svakom pristiglom oglasu, čini se da se NSZ pretvorila u servis čiji osnovni cilj nije nalaženje posla, nego pomoć u sticanju dodatnih znanja, isplaćivanje nadoknada, overavanje knjižica i izdavanje uverenja za jeftinije bus plus kartice.
- Mi pomažemo nezaposlenima savetovanjem, informisanjem, upućivanjem na razgovore ili način traženja posla, učimo ih kako se piše CV, organizujemo sajmove zapošljavanja i prekvalifikacije. Najveću šansu za posao imaju radnici sa iskustvom, sa odgovarajućim licencama i dodatnim znanjima i veštinama – kažu u NSZ.
Izvor: Kamatica
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.