Izvor: Blic, 13.Jun.2016, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmija otrovnica ujela Nišliju za ruku!

Nišlija koga je zmija otrovnica ujela za ruku dok je radio u polju u rejonu sela Sićevo, prevezen je sanitetom Hitne pomoći na Infektivnu kliniku gde mu je ukazana pomoć.

- Pacijent je došao sam 12. juna oko 14.45 časova u ambulantu Hitne pomoći i prijavio da ga je ujela zmija. Po rečima kolega koje su ga primile na ruci je, na mestu ujeda, imao veliki otok pa je postojala sumnja da je u pitanju otrovnica. On je u stabilnom stanju u pratnji ekipe Hitne pomoći prevežen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Infektivnu kliniku u Nišu - kaže načelnikoperativne smene Hitne pomoći dr Saša Milutinović.

Ovo je peti ujed zmija na području Niša i okoline.

Četvoro ljudi, ujele su otrovnice, dok je jednog sugrađanina ujeo smuk.

Lekari Infektivne klinike, prošle nedelje apelovali su na građane da ne donose zmije u blnicu jer se dijagnoza da li se radi o ujedu otrovnice postavlja na osnovu izgleda rane i simptoma koje ima pacijent a ne na osnovu izgleda zmije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.