Život po dvostrukim standardima

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život po dvostrukim standardima

23.05.2012. -

Muslimanska zajednica u Evropi živi po svojim pravilima, obmanjujući države. Do takvog zaključka došli su švedski novinari koji su izveli odličnu istragu o pravim vrednostima muslimanskih zajednica.

Dve devojke su boravile u deset džamija zemlje, govoreći imamima o tome da je muž jedne od njih musliman koji je bije i zahteva obavezno ispunjenje supružničkih dužnosti kad god on poželi. Razgovore sa imamima novinarke su snimale skrivenom kamerom. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kraju je sva zemlja videla da su u 6 od 10 džamija devojkama imami savetovali da se potčine, da trpe nasilje i da se ni u kom slučaju ne žale na porodične probleme vlastima. Takođe oni su potvrdili pravo muslimanskih muževa na mnogoženstvo i seks u svakoj prilici.

Posle izvesnog vremena ista pitanja švedske novinarke su postavile imamima otvoreno i dobile sasvim druge odgovore, koji odgovaraju lokalnim zakonima i društvenim normama. Program je očigledno pokazao posledice hvaljene evropske multikulturalnosti, koja sada razjeda Evropu iznutra, rekla je u intervjuu za Glas Rusije poznati pisac, autor romana Džamija pariske majke božije Jelena Čudinova.

Asimilirati ili čak integrisati u društvo moguće je samo ako ljudi žele da se asimiluju ili integrišu. Mi vidimo da ovaj proces trpi neuspeh. Muslimani žele da žive u evropskim gradovima u enklavama. Oni žele da nose svoj šerijat, da se ne potčinjavaju našem civilizovanom sistemu. Ovaj proces neće prestati, enklave će širiti svoje granice, gutajući nove kvartove evropskih gradova.

Program o dvostrukim standardima muslimanskih migranata izazvao je veliki odjek u Švdeskoj. Vlasti zemlje su počele da proveravaju muslimanske zajednice, u čijim džamijama se dopuštaju nezakonite izjave. Liberalni predstavnici islama su oštro osudili savete predstavnika muslimanskog sveštenstva, a predstavnik islamskog saveza Švedske Omar Mustafa krenuo je u napad na novinare, optuživši ih za ekstremizam. U celini, zamrsilo se uobičajeno za Evropu klupko protivrečnosti oko velikog skandala: muslimani viču da su njihova prava narušena i sećaju se Andresa Brejvika.

Ipak činjenica ostaje činjenica: većina muslimanskih zajednica ne samo Evrope, već i sveta, u celini živi po zakonima šerijata. U velikim knjižarama se čak prodaju specijalni priručnici koji otkrivaju tajne „ispravnog" bračnog života islamskih parova. Muškarac može da kontroliše i kažnjava ženu zbog pogrešaka, da je tuče rukama ili palicom, lišava novca, kao i da je vuče za uši. Zato nema ništa neobično u tome što imami predlažu ženama da žive po dvostrukim standardima.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/flo_p/cc-by

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.