Zimska služba u pripravnosti

Izvor: B92, 20.Dec.2011, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimska služba u pripravnosti

Beograd -- Ekipe Zimske službe JKP "Beograd-put" spremne su za prve snežne padavine koje se očekuju u Beogradu, piše "Pres".

Od sinoć, 70 odsto kapaciteta te službe biće pripravno ukoliko se formira snežni pokrivač, izjavio je dežurni inženjer te službe Dejan Jovanović.

Putevi prvog reda, gde se uglavnom kreću autobusi javnog gradskog saobraćaja, treba da budu očišćeni od dva do četiri sata po prestanku padavina. Ulice drugog prioriteta treba da budu očišćene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u intervalu do 48 sati nakon završetka čišćenja ulica prvog prioriteta, a od ove godine jedanaest odsto više ulica drugog prioriteta biće obuhvaćeno čišćenjem snega.

Zimska služba raspolaže sa 157 vozila, od čega su 122 kipera namenjena za održavanje ulica prvog prioriteta i regionalnih puteva, kao i 35 multikar vozila za rad u sporednim ulicama drugog prioriteta. Takođe, u okviru ove službe nalazi se i 110 rotacionih posipača, 65 vučenih posipača i 150 raonika.

Iz tog preduzeća ranije su najavili da imaju dovoljno soli za održavanje puteva u zimskim uslovima i već su počeli da je isporučuju po svim gradskim opštinama.

„Beograd put" održava saobraćajnice u svih 17 gradskih opština, što znači 1.820 kilometara ulica prvog i drugog prioriteta u gradu, 620 kilometara regionalnih puteva na području Beograda i više mostova, kao i 130 autobuskih stajališta.

Inače, na osnovu Odluke o komunalnom redu, svi Beograđani su obavezni da tokom zime čiste sneg i led ispred svojih stambenih zgrada i poslovnog prostora, a Komunalna inspekcija će intenzivno kontrolisati izvršavanje tih obaveza i kažnjavati njihovo nepoštovanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.