Zidovi protiv buke na auto-putu kroz Beograd

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidovi protiv buke na auto-putu kroz Beograd

Na dve lokacije u Beogradu biće izgrađeni zidovi za zaštitu od buke sa auto-puta, i to kod KBC "Bežanijska kosa" i kod Hitne pomoći, koje su na osnovu merenja označene kao posebno ugrožene, najavilo je Ministarstvo građevinarstva. Čitaj mi!

Društvo 1 Zidovi protiv buke na auto-putu kroz Beograd

2 Pastor: Zajednički moramo graditi budućnost

3 Ortopedi savetuju oprez zbog klizavih puteva

4 Niš, kada je kralj šetao trgovačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kućom

5 Bez dovoljno vode 85 odsto svetskog stanovništva

Kako se navodi u saopštenju, na inicijativu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, u saradnji sa Gradom Beogradom pokrenuti su konkursi za izgradnju zidova za zaštitu od buke na ove dve lokacije u gradu, prenosi Tanjug.

"Kod KBC Bežanijska kosa je planirano da se pravi zemljani nasip sa zidom za zaštitu od buke od olakšanog betona, dok će kod Hitne pomoći biti izgrađen zaštitni zid, u kombinaciji visokoapsorbujućih aluminijumskih panela i panela od pleksiglasa", navedeno je u saopštenju.

To ministarstvao podseća da im se na zahtev građana, obratio Grad Beograd kako bi se izgradile zaštitne barijere za smanjenje saobraćajne buke pored auto-puta E-75.

Na osnovu toga, dodaje se, potpredsednica Vlade pokrenula je inicijativu da se izgrade zaštitni zidovi pored najugroženijih lokacija, a JP "Putevi Srbije" juče su raspisali konkurs za ove radove.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AUTO-PUT KROZ BEOGRAD: Raspisan tender za izgradnju zvučnog zida

Izvor: Kurir, 05.Jan.2015, 11:32

BEOGRAD - Putevi Srbije raspisali su poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju zidova za zaštitu od buke na delu autoputu koji prolazi kroz Beograd...Putevi Srbije nameravaju da iskoriste deo sredstava od zajma Evropske banke za obnovu i razvoj za zaštitu dve, bukom najugroženije lokacije, kod Kliničko-bolničkog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.