Izvor: B92, 26.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žene u crnom" izložene pritiscima

Beograd -- Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je da se nastavljaju sistematski i permanentni pritisci na tu organizaciju.

Dva službena lica MUP-a Srbije, ponovo su 26. avgusta 2005. po ko zna koji put u poslednjih šest meseci, dolazili u prostorije Žena u crnom u Beograd. Obavljen je informativni razgovor sa Stašom Zajović, koordinatorkom Žena u crnom, po navodima krivične prijave, podnete MUP-u februara 2005 godine.

Razgovor je obavljen povodom krivične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijave privatnog lica, penzionera iz unutrašnjosti, protiv S. Zajović. U prijavi se organizacija Žene u crnom optužuju za organizovanje prostitucije.

"Organi Ministarstva, umesto da odbace prijavu kao evidentno besmislenu, trošili su novac poreskih obveznika i pola godine sprovodili istražne radnje, koje su među ostalime uključivale i informativne razgovore s našim aktivistkinjama, proveru finansijskog i administrativnog poslovanja, itd", kaže se u saopštenju.

Međutim, organi Ministarstva mogu da opravdaju svoje postupanje samo tako što će protiv dotičnog lica u skladu sa zakonom podneti krivičnu tužbu zbog lažnog prijavljivanja, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.