Izvor: B92, 07.Avg.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena čuva kasarnu

Kraljevo -- Mehanizaciju i objekte u krugu Vojne pošte 80620, obezbeđuje Nađa Ristić, samohrana majka zaposlena u Vojnograđevinskoj ustanovi u Kraljevu.

S obzirom na to da ne primaju plate, njene kolege više i ne dolaze na radna mesta. Na vojnom kompleksu kao poslednji stražar ostala je samo Nađa da čuva državnu imovinu od lopova, kako bi se odužila za smeštaj koji joj je pružen u zgradi komande.

Nekadašnji vojni kompleks, koji se prostire na površini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većoj od pet i po hektara u Kraljevu, čuva Nađa Ristić. Gotovo 24 sata ona je na straži. Obilazi hangare, magacine i mehanizaciju.

Ceo svoj radni vek Nađa je provela pri vojsci i ne postoji oružje iz kojeg ne ume da puca, iako nikada, kaže, nije bila na obuci.

Ljubav prema armiji nasledio je i njen desetogodišnji sin koji bolju komunikaciju ima sa vojnicima nego sa vršnjacima.

Nađa i njen sin žive u objektu komande, jer ona, kako kaže, posle 20 godina rada za vojsku nije rešila stambeno pitanje.

Nađa navodi da doživljava brojne neprijatnosti zato što se silom prilika nastanila u vojnom objektu.

Teško joj pada što sve uvrede koje joj upućuju kolege sluša i njen sin.

Iako je Vojno-građevinsku ustanovu osnovala država Srbija, oko 240 zaposlenih već godinu dana ne prima plate, pa više i ne dolaze na svoja radna mesta.

Nađa Ristić objašnjava da minimalnu zaradu nije primila mesecima i da se snalazi da obezbedi život sebi i detetu.

Kako država ne štiti svoju imovinu vrednu više stotina miliona dinara, Nađa je odlučila da ostane na straži.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.