Izvor: B92, 11.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u okolini Valjeva

Beograd -- Zemljotres jačine 4.3 stepena Rihterove skale registrovan je oko 19 sati na južnim padinama planine Maljen.

Zemljotres se osetio i u drugim delovima Srbije, pa i u Beogradu. Direktorka Seizmološkog zavoda Slavica Radovanović kaže za B92 da je pre i posle tog zemljotresa registrovano još oko 20 slabijih potresa.

"Epicentralna oblast zemljotresa je na južnim padinama Maljena u istoj zoni u kojoj se 22. marta dogodio zemljotres magnitude 4,8 jedinica Rihterove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skale. S ozbirom na to da se zemljotres dogodio u zoni koja je već imala jači zemljotres, štete od prvog zemljotresa su se samo povećale".

Slavica Radovanović nije mogla da kaže da li je ovaj zemljotres posledica smirivanja tla ili obnavljanje seizmičkih aktivnosti što može dovesti do jačeg zemljotresa. "S obzirom da je u istoj epicentralnoj oblasti registrovan i zemljotres magnitude 4,8 i 4,3 Republički seizmološki zavod će detaljno analizirati novonastalu situaciju i proceniti mogoućnost za pojavu jačeg"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.