Železnički saobraćaj se odvija alternativnim putem

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnički saobraćaj se odvija alternativnim putem

Železnički saobraćaj zbog protesta radnika GIK "Prvi maj" iz Lapova, koji su jutros blokirali prugu Beograd-Niš odvija se alternativnim putem – rekla je za Radio S Biljana Gordić, zamenik direktora Media centra Železnica Srbije.

- Železnički saobraćaj na stanici Lapovo, na pruzi Beograd-Niš, odnosno međunarodnom Koridoru 10, još uvek je u blokadi od jutros, od 8.15, zbog štrajka zaposlenih u preduzeću GIK "Prvi maj" iz Lapova. Zbog blokade pruge, čekao je međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << voz za Sofiju, dva putnička voza u unutrašnjem saobraćaju, kao i dva teretna, međunarodna voza, a broj vozova koji neće saobraćati povećavati će se u zavisnosti od trajanja protesta.

Po rečima Biljane Gordić, Železnice Srbije organizovale su prevoz putnika iz međunarodnog voza tako što su putnike autobusom prevezli iz Markovca do Lapova odakle će oni vozom nastaviti svoja putovanja.

- U teretnom saobraćaju vozovi će biti usmereni alternativnim putem preko Požege i Kraljeva što znači da će od četiri do šest sati duže putovati, a u unutrašnjem saobraćaju biće otkazani svi lokalni vozovi. Ovakava organizacija saobraćaja trajaće sve dok se štrajkači ne budu razišli i oslobodili prugu. Železnice Srbije će učiniti sve da izađemo u susret našim korisnicima. Železnica Srbije ponovo apeluje da se železnička infrastruktura ne koristi za rešavanje socijalnih pitanja i očekuje da će svi zvanični državni organi dati svoj doprinos kako bi se železnički saobraćaj odvijao redovno i bezbedno – rekla je na kraju razgovora Biljana Gordić, zamenik direktora Media centra Železnice Srbije.

Sanja Vajagić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.