Železnice rešavaju problem prelaska pruge u Čačku

Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice rešavaju problem prelaska pruge u Čačku

BEOGRAD - Predstavnici "Železnica Srbije" sastali su se juče sa meštanima čačanskog naselja Kulinovačko polje i najavile, povodom nesreće u kojoj je poginuo jedan meštanin, da će uskoro povećati bezbednost saobraćaja na tom mestu.

Zamenik generalnog direktora za infrastrukturu i prevoz u "Železnicama Srbije" Predrag Janković naveo je da će rešenje koje će povećati bezbednost saobraćaja na tom mestu biti predstavljeno u sredu. Janković je dodao da bi u tom cilju pešačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << staza preko pruge mogla da bude veoma brzo uređena.

"U saradnji sa lokalnom samoupravom biće sagledane mogućnosti da se taj problem trajnije reši", kazao je Janković, navodi se u saopštenju "Železnica Srbije".

Sinoć oko 18 sati, na oko 80 metara od ulaska u čačansku stanicu, nedaleko od fabrike CER, putnički voz koji je saobraćao iz Požege ka Kraljevu naleteo je na Radišu Bogdanovića (46) i usmrtio ga.

Železnice su navele da se voz na toj deonici pruge kretao brzinom od 60 kilometara na sat, iako je dozvoljeno 100, da mašinovođa nije imao alkohola u krvi, pa da ne postoji nikakva odgovornost Železnice za sinoćnu nesreću.

Meštani su zbog te nesreće u 21.15 blokirali prugu jer opština nije rešila problem prelaska pruge.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.