Železnice Srbije kupile novi voz (FOTO)

Izvor: S media, 14.Sep.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice Srbije kupile novi voz (FOTO)

Nakon tri decenije železnice Srbije kupile su novi putnički voz. Vrednost okog voza iznosi oko 3,4 miliona švajcarskih franaka. Voz ima kapacitet od 120 mesta za sedenje.

GALERIJA SLIKA

Železnice Srbije prvi put nakon tri decenije kupile su novi voz za putnički saobraćaj vredan oko 3,4 miliona švajcarskih franaka, izjavio je danas direktor tog preduzeća Milovan Marković.

On je na predstavljanju tog dizel motornog voza kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je on prvi od 12 novih garnitura čija je ukupna vrednost 43 miliona švajcarskih franaka, a čiju su nabavku Železnice Srbije ugovorile sa ruskim proizvodjačem "Metrovagonmaš".

Prema rečima Markovića, ostalih 11 dizel motornih garnitura iz Rusije stizaće u Srbiju do kraja 2012. godine.

Letonci kupuju Jat?

Železnica Srbije: Vozovi u Prijepolju i dalje čekaju

Putnički vozovi ponovo na pruzi Niš - Prokuplje

"Novi dizel motorni voz ima kapacitet od 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje", kazao je on i dodao da će do kraja ove godine taj prvi voz, nakon tehničko tehnoloških testiranja, biti uključen u redovan lokalni i regionalni saobraćaj.

Marković je kazao da je novi voz opremljen najsavremenijom opremom, video nadzorom za mašinovodje i klimatizacijom i naglasio da Železnice Srbije još nisu odlučile na kojim prugama će on saobraćati.

Direktor je dodao i da su Železnice Srbije pokrenule inicijativu sa ruskim partnerom da 100 miliona dolara iz ruskog kredita koji je namenjen razvoju železničke infrastrukture, a čija je ukupna vrednost oko 800 miliona dolara, bude iskorišćeno za nabavku još oko 25 dizel motornih vozova za lokalni i regionalni saobraćaj.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin kazao je da za proizvodnju ovih vozova nisu zaduženi samo Rusi, već je značajan nemački i ukrajinski doprinos.

On je naglasio da je Rusija spremna da razvija železničku mrežu u Srbiji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.