Železnice: Izmene zbog blokada pruge

Izvor: RTS, 28.Okt.2013, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice: Izmene zbog blokada pruge

Izmene u redu vožnje zbog blokada pruge Beograd - Bar. Železnice Srbije upozoravaju da je zbog blokada ugrožena bezbednost saobraćaja, a to preduzeće trpi ogromne štete.

Železnice Srbije upozorile su da radnici koji blokiraju pruge ugrožavaju bezbednost saobraćaja i nanose štetu tom javnom preduzeću. Zbog blokade pruge Beograd - Bar, brojne su izmene u redu vožnje.

"Zbog blokada pruga i otkazivanja putničkih i teretnih vozova Železnice trpe velike direktne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i indirektne štete, iako socijalni protesti radnika u Priboju i Kragujevcu ni na koji način nisu povezani sa železnicom", ističe se u saopštenju Železnica.

Radnici kragujevačkog "Autosaobraćaja" od 22. oktobra drže u blokadu prugu Kragujevac-Kraljevo, a oko 1.000 zaposlenih u Fabrici automobila Priboja (FAP) danas su kod Priboja blokirali međunarodnu prugu Beograd - Bar.

Železnice Srbije su upozorile da pruge ne bi smele biti mesta na kojima će se organizovati protesti radnika, jer se na taj način ugrožava bezbednost saobraćaja, Železnice onemogućavaju da realizuju ugovorene obaveze i ostvaruju transportne prihode u putničkom i robnom prevozu.

Putnički voz koji je u 02.45 iz Beograda krenuo za Prijepolje, zaustavljen je u Priboju i kompozicija će biti vraćena u Beograd. Međunarodni putnički voz koji je u 09.10 iz Beograda krenuo za Bar, saobraćaće samo do Užica.

Međunarodni teretni voz koji saobraća iz pravca Crne Gore, odnosno Bijelog Polja, za Srbiju, biće zaustavljen u Prijepolju, dok jedan teretni voz čeka u Požegi da krene za Crnu Goru.

Vozovi s "Fijatovim" automobilima prošli su blokadu i saobraćaju ka Baru, a prazna kompozicija za prevoz automobila saobraća iz pravca Crne Gore ka Srbiji i biće zaustavljena u Prijepolju.

Železnice Srbije saopštile su da će, ako se pruga ne odblokira, međunarodni putnički voz koji večeras u 20.10 sati iz Beograda kreće za Bar, sa grupom kola iz Subotice i Novog Sada najverovatnije bez natovarenih automobile i bez spavaćih i kušet kola, saobraćati samo do Užica.

Međunarodni putnički vozovi iz Crne Gore ka Beogradu saobraćaće zbog blokade pruge samo do železničke stanice Prijepolje.

Železnice Srbije za sada ne organizuju autobuski prevoz između železničkih stanica Prijepolje i Užice, ali se i takva mogućnost razmatra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.