Zekić: REM neće podleći pritiscima kvazi političara

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zekić: REM neće podleći pritiscima kvazi političara

Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić izjavila je da će se REM zbog nasrtaja opozicionih lidera na tu instituciju obratiti svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama.
"Obratićemo se svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama, jer je ovo samo jedan u nizu nasrtaja na nezavisnost REM. Ovi kvazi političari REM-u crtaju metu na čelu i traže od nas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ne poštujemo zakone koje su sami doneli dok su bili na vlasti", rekla je Olivera Zekić.

Zekićeva je naglasila da po tim zakonima, REM nema prava da se bavi uređivačkom politikom medija, ni da ih zabranjuje, niti da se bavi izbornim uslovima.
Mesto za to je parlament koju oni, kako kaže, bojkotuju pokušavajući da na silu nateraju REM da radi šta oni hoće.
"Na ovu vrstu pritisaka nemamo nameru da pristanemo. Ne možeš da tražiš dijalog, a da u ruci držiš batinu, niti da pričaš o uličnom smenjivanju i vešanju nepodobnih", zaključila je Zekićeva.
Lideri i pristalice SzS-a su ogradom koju su odneli iz Kolarčeve ulice blokirali ulaz u REM koji, kako su ocenili, ne radi svoj posao. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Olivera Zekić: Ovi kvazi političari REM-u crtaju metu na čelu

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 08:35

Beograd -- Članica Saveta REM Olivera Zekić izjavila da će se REM zbog nasrtaja opozicionih lidera na REM obratiti svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama..."Obratićemo se svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama, jer je ovo samo jedan u nizu nasrtaja na nezavisnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.