Izvor: B92, 28.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstvo: Štrajk od 2. marta

Beograd -- Sindikat zaposlenih u zdravstvu Nezavisnost navodi da će 2. marta mnoge ustanove stupiti u štrajk.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Nezavisnost najavio je da će 2. marta brojne zdravstvene ustanove stupiti u generalni štrajk. Oni zahtevaju da se nemedicinskim radnicima, čija je prosečna plata oko 11.000 dinara, primanja povećaju.

Traži se i da se posebnim protokolom reguliše dinamika povećanja plata u ovoj godini svim zdravstvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnicima i da se potpišu kolektivni ugovori s Ministarstvom zdravlja.

Goran Mladenović iz sindikata Nezavisnost bolnice "Laza Lazarević" kaže da će im se u štrajku najverovatnije pridružiti i drugi zdravstveni sindikati. "Mi bismo bili zadovoljni i time da dogovor bude postignut, a da dinamika bude regulisana uredbom. Niko u sindikatu ne traži novac odmah, ključno je rešiti problem. Uredba bi nam garantovala ispunjenje, za razliku od nekog bezvrednog papira koji bi mogao da potpiše neki ministar, a posle nas izmanipuiliše", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.