Zbog radova i odrona saobraćaj usporen

Izvor: Blic, 06.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog radova i odrona saobraćaj usporen

Narednih dana zbog praznika očekuje se gušći saobraćaj na svim putnim pravcima. Zbog toga i radova, ali i odrona duž klisura i useka, posebno na magistralnom putu Kraljevo - Raška - Novi Pazar i Đerdapskoj magistrali, neophodno je biti vrlo oprezan prilikom putovanja.

Zbog radova, obustavljen je saobraćaj sve do prvih dana maja na magistralnom putu M-5 Čačak-Požega u Ovčar Banji. Saobraćaj se preusmerava na alternativne pravce preko Lučana i Markovice. U toku su radovi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << asfaltiranju kolovoza na mostu kod Jasenice na autoputu E-75 Beograd-Niš, zbog čega se saobraćaj u dužini od oko tri kilometra obavlja dvosmreno između dva službena prolaza, u smeru Beograd-Niš, a na autoputu Novi Sad - Beograd preusmerava na nekim deonicama sa desne na levu kolovoznu traku, posmatrano u smeru Beograda.

Na magistralnom putu Kragujevac-Kraljevo vozila se, opet zbog radova, naizmenično propuštaju jednom saobraćajnom trakom, uz kraće zastoje od deset minuta.

Radi se i na magistralnom putu M-19 Šabac-Loznica, na delu od Majura do raskrsnice za Zminjak zbog čega se saobraćaj od 8 do 17 sati preusmerava na regionalni put koji vodi preko Bogatica i Zminjaka.

U toku su radovi na oba obalna stuba na mostu preko Save kod Ostružnice, na obilaznici oko Beograda, gde se saobraćaj obavlja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji, usporenije uz ograničenje brzine. Zbog izvođenja radova na formiranju gradilišta za izgradnju druge faze petlje Dobanovci, na ukrštanju autoputa Beograd-Zagreb sa obilaznicom oko Beograda, u smeru Šid-Beograd, kod petlje Dobanovci, zauzeta je treća traka, a saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Radi se na izgradnji petlje Surduk na obilaznici oko Užica. Kolovoz je sužen, postavljena je saobraćajna signalizacija, a povremeno dolazi do kratkotrajnih obustava u saobraćaju.

Zbog izgradnje nekoliko mostova i nove trase na delu magistralnog puta Užice - Nova Varoš između Borove Glave i Kokinog Broda saobraćaj se obavlja usporeno, uz semaforska propuštanja, zbog čega povremeno dolazi do zastoja. Zbog oštećenja mosta Skrapež na obilaznici oko Požege na magistralnom putu M-5, saobraćaj se obavlja usporenije prema postavljenoj signalizaciji. Zbog sanacije tunela Šargan na magistralnom putu M-5 Užice - Mokra Gora, deonica Kremna-Kotroman, saobraćaj se preusmerava oko tunela postojećom obilaznicom dugom četiri kilometra. Zbog oštećenja puta Markovac-Svilajnac sužen je profil puta, zbog čega je otežan saobraćaj, pa valja biti dodatno oprezan.

Više vagona i autobusa

Zbog najavljenog velikog interesovanja putnika, „Železnica Srbije" je za prestojeće uskršnje praznike pojačala redovne vozove za Bar, ali i kompozicije na ostalim pravcima u unutrašnjem saobraćaju. U „Železnicama Srbije" očekuju da će velika navala putnika takođe biti i u povratku, i to u nedelju 8. i u ponedeljak 9. aprila, kao i 14. i 15. aprila, po završetku školskog raspusta, kad će vozovi za povratak u glavni grad Srbije takođe biti pojačani sa nekoliko vagona. U zavisnosti od interesovanja putnika, srpske železnice će uključivati i dodatne vagone i za redovne vozove na pravcima prema Subotici, Užicu i Nišu.

Autosaobraćajna preduzeća koja voze putnike na međugradskim linijama, najavljuju da će po potrebi uvoditi dodatne autobuse, posebno danas, ali i po povratku ljudi sa odmora u nedelju i ponedeljak.

Dragačevci ljuti i prete blokadom puta

Žitelji Dragačeva zatražili su hitno obustavljanje saobraćaja kroz taj kraj, koji je zbog izgradnje tunela u Ovčarsko-kablarskoj klisuri preusmeren sa magistralnog puta Čačak-Užice. U protekla tri dana na tom području za deset puta je povećan saobraćaj, što je znatno oštetilo lokalne puteve, zbog čega se dogodilo nekoliko saobraćajnih nesreća. Meštani tog kraja zahtevaju da se od Vlade Srbije i Ministarstva za kapitalne investicije u narednih 10 dana pribave čvrste garancije da će svi putevi biti dovedeni u prvobitno stanje, a ukoliko se to ne obezbedi biće blokiran celokupni saobraćaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.