Izvor: RTS, 02.Dec.2022, 09:04

Zbog kvara na serveru MUP-a i danas nemoguće registrovati vozilo

Treći dan ne može da se registruje vozilo u Srbiji zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a. Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, očekuje da će problem biti rešen u toku dana. Kaže da vozači, kojima je u ovom periodu istekla registracija, neće biti sankcionisani.
Zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a, došlo do prekida rada servisa namenjenog za pružanje usluge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << registracije i produženja registracije vozila.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, rekao je za RTS da se kvar  dogodio na centralnom softveru, ali da se preduzimaju sve aktivnosti kako bi problem bio rešen. 
Prema njegovim rečima, kvar je na nivou cele Srbije, a očekuje da će biti otklonjen tokom dana.
Ponovio je da građane, koji iz navedenih razloga nisu uspeli da produže registracije svojih vozila, saobraćajna policija neće sankcionisati. 
"Policijski službenici na terenu su dobili instrukcije o postupanju u slučaju da zateknu vozilo kome je istekla registraciona nalepnica i siguran sam da vozači neće imati problem dok se ne reši ovaj problem", rekao je Belencan.
Ističe da se protiv njih neće pokretati prekršajni postupci, niti će se izdavati prekršajni nalozi, niti će se vozila kojima je istekla važnost registraskih nalepnica isključivati iz saobraćaja. 
"Dokle god se ne uspostavi sistem, vozači kojima je istekla važnost registarske nalepnice neće biti sankcionisani", rekao je Belencan.
"Zbog novonastale situacije, Uprava za upravne poslove MUP-a obezbediće dodatno vreme da građani koji žele da registruju vozilo to učine", kaže Belencan.
Najvio je da će od 5. do 11. decembra MUP sprovesti pojačanu kontrolu saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i na prekoračenja brzine.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REGISTRACIJA VOZILA I DALJE U ZASTOJU Softver MUP-a još uvek u kvaru

Izvor: Blic, 02.Dec.2022

Već treći dan zaredom nije moguće da se obavi registracija vozilo u Srbiji zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.