Zbog čega je knjigu Suada Hamzića za tri dana naručilo 250 ljudi?

Izvor: TangoSix.rs, 11.Apr.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega je knjigu Suada Hamzića za tri dana naručilo 250 ljudi?

Kada smo prošlog petka na portalu oglasili naš ulazak u priču oko izdavaštva i da će nam prvenac biti najiščekivanija kolekcija pilotskih priča u bivšoj Jugoslaviji, nismo ni slutili kakvo će interesovanje uslediti.
Nemam želju da današnje javljanje koncipiram kao promociju već pre kao konstataciju da vazduhoplovna štampana reč može biti itekako popularna.
Za tri dana pretprodaje memoare Suada Hamzića pod nazivom „Letačke priče“ naručilo je 250 ljudi!
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Da li je u pitanju efekat dobro poznatog i veoma (internetski) komunikativnog autora, originalan sadržaj koji delom do sada nije ispričan ili je vazduhoplovno čitalačka armija značajna ali želi da knjige kupuje na drugi, direktniji način? Ono što će Tango Six Publishing pokušati da rekonstruiše ovim ali i budućim projektima su upravo ove nedoumice.
Jer lični izdavački entuzijazam bez adekvatne infrastrukture, samofinansiranje i hiperprodukcija prepisivačkih radova bez suštinskog doprinosa ubijaju buduću percepciju tržišta. Ubijaju želju talentovanih i posvećenih autora da uđu u nove projekte i ono što je najbitnije – omogućuju da se nastave loši kompromisi oko oprema i izgleda knjiga ali i zadovoljenja u pogledu honorara. Bez ovog poslednjeg možda i nema hrabrijih i frekventnijih izleta u autorstvo.
Ideja Tango Six Publishinga biće upravo da inovira dinamiku celog procesa, od istraživanja „tržišta“, preko nastanka ideje, do produkcije i kasnije distribucije. Od kreiranja želje za nekim autorom ili delom do njenog suštinskog zadovoljenja kada se knjiga zaista pročita i odloži uz osmeh.
Ne tražim da nam pomognete u ovome tako što ćete naručiti naš prvenac, već želim da ga naručite ne bi li upravo iskusili ceo proces koji predlažemo i videli kako izgleda kako izgleda nešto u šta zaista verujemo.

The post Zbog čega je knjigu Suada Hamzića za tri dana naručilo 250 ljudi? appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.