Završeno saslušanje čelnika RVB, predložen pritvor

Izvor: NaDlanu.com, 23.Maj.2013, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno saslušanje čelnika RVB, predložen pritvor

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević završio je saslušanje osumnjičenih za malverzacije u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV), nakon čega je predložio da im se odredi pritvor, a doneta je i naredba za sprovođenje istrage.

Pred Tužilaštvom za organizovani kriminal u četvrtak su saslušani članovi Izvršnog odbora RBV Goran Kostić i Jelena Kokelj-Protić, zbog krivične prijave da su nezakonito odobravali bankarske transakcije. Po krivičnoj prijavi, oni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su od novembra 2010. do kraja oktobra 2012. godine sa ostalim članovima Izvršnog odbora nezakonito odobravali bankarske plasmane, kredite i bankarske garancije preduzećima pod kontrolom osumnjičenog Dušana Borovice.Odobreno je ukupno deset bankarskih garancija realizovanih na teret Razvojne banke Vojvodine i pet kredita koji do danas nisu vraćeni. Tako su ta preduzeća pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1,9 milijardi dinara.Povodom tih plasmana Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo i vodi istragu i protiv drugih odgovornih lica u Razvojnoj banci Vojvodine - Srđana Petrovića, Slobodana Bajina, Biljane Jovanović i Dušana Borovice.Izvor: Kurir

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.