Završeno polaganje male mature

Izvor: Studio B, 24.Jun.2011, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno polaganje male mature

Đaci osmog razreda završili su polaganje male mature rešavanjem testova iz metamatike, čija su rešenja objavljena na sajtovima Ministarstva prosvete i nauke i Radio televizije Srbije.

Neposredno pre polaganja testova ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izvukao je ispitnu kombinaciju broj tri, a đaci su zadatke mogli da rešavaju dva sata. Osmaci su juče počeli polaganje male mature rešavanjem testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Ove školske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine na testovima iz jezika i matematike osmaci imaju 50 odsto potpuno poznatih zadataka, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto nepoznatih zadataka. Mala matura prvi put se polaže ove godine, a testiranje se ne razlikuje mnogo od dosadašnjih kvalifikacionih ispita za upis u srednje škole.

Mala matura je obavezna za sve osnovce. Završni ispit se boduje za upis za srednje škole, đaci na testovima iz jezika i matematike mogu osvojiti najviše po 20 poena, a uspeh iz škole može im doneti najviše 60 bodova. Preliminarni rezultati završnih ispita biće poznati 29. juna, a konačni 3. jula.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.