Završena rekonstrukcija Zelenjaka

Izvor: B92, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rekonstrukcija "Zelenjaka"

Ponovo radi pijaca (Beta)

Beograd -- Najstarija pijaca u Beogradu, Zeleni venac, od danas je ponovo otvorena posle rekonstrukcije.

Posle više od godinu dana rekonstrukcije, pijaca je ipak zadržala prepoznatljiv izgled, ali je način na koji je organizovano snabdevanje robom modernizovan. Posle obnove Zelenog venca u planu je obnova i ostalih velikih gradskih pijaca.

U rekonstrukciju Zelenog venca uloženo je devet miliona evra. Osim 410 novih tezgi, roba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se prodavati i u 50 obnovljenih lokala.

"Zbog jedinstvene arhitekture, kompleks pijace Zeleni venac stavljen je pod zastitu države. Tako je autentičan oblik zadržala i posle sadašnje rekonstrukcije koja je počela u junu 2005", kaže Đorđe Bobić, gradski arhitekta.

Pijaca Zeleni venac do sada je bila veliki zagađivač zato što se roba istovarivala po okolnim ulicama. Izgradnjom podzemne garaže, sa odvojenim magacinima, roba će se utovarivati i istovarivati samo ispod objekta.

"Nudi uređene lokale, nudi odličnu tehnologiju snabdevanja, sva roba dolazi iz podruma, liftovima, odlično je rešeno odvodnjavanje, lokali su ventilirani. Dovedene su sve instalacije koje su potrebne za vrlo različite namene", dodaje Bobić.

Ove godine u planu je obnova Đerma, a zatim i Kalenićeve pijace. Posle toga grad i JKP Beogradske pijace planiraju da srede Bajlonijevu pijacu, kao i objekte na Paliluli i u Skadarliji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.