Završena međunarodna kolonija Tršić 2011

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena međunarodna kolonija Tršić 2011

LOZNICA - Izložbom radova 20 umetnika iz zemlje i inostranstva, nastalih tokom manifestacije u Galeriji na Saborištu u Tršiću, zatvorena je Međunarodna likovna kolonija "Tršić 2011".

Manifestacija u rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića počela je 15. jula otvaranjem studentske kolonije u čijem radu je učestvovalo 10 studenata završnih godina umetničkih akademija iz Srbije, Nemačke, Švedske i Meksika.

Potom je 18. jula počela đačka kolonija sa 10 nagrađenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << učesnika ovogodišnjeg 40. Đačkog vukovog sabora.

Koordinator manifestacije, magistar slikarstva Drago Simić rekao je agenciji Beta da je cilj kolonije da mladi umetnici u "inspirativnom ambijentu Tršića, kroz druženje i nastavu u prirodi, obogate nova saznanja o likovnim vrednostima".

Učesnici su, pored platna, stvarali u drvetu, glini, metalu, kamenu i drugim materijalima, koristeći i tehnološka dostignuća za stvaranje multimedijalnih oblika.

Likovna kolonija pokrenuta je 1994. godine, najpre kao đačka, da bi od 2000. godine počela da okuplja studente Umetničkih akademija iz zemlje i inostranstva.

Predviđeno je da izložba radova sa ovogodišnje kolonije tokom jeseni bude postavljena i u više gradova Srbije.

Organizator je Centar za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.