Završen protest policajaca

Izvor: B92, Tanjug, 05.Okt.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest policajaca

Beograd -- Predsednik policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da će Vlada sutra objaviti zaključak o potpisivanju i primeni posebnog kolektivnog ugovora.

Pripadnici policije okupili su se danas ispred zgrade Vlade, blokirajući deo Nemanjine ulice. Nezadovoljni su materijalnim i socijalnim položajem policajaca.

"Razgovarao sam sa generalnom sekretarkom Vlade Tamarom Stojčević koja je razumela naše zahteve i sutra će nas izvestiti o zaključcima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade", rekao je Mijailović posle sastanka koji je trajao sat i po.

Sindikalci su tražili da vlada donese novi zaključak kojim će biti omogućeno potpisivanje posebnog kolektvnog ugovora za zaposlene u MUP-u.

Mijailović je najavio radikalizaciju protesta i stupanje u štrajk ako Vlada ne pristane na zahteve Policijskog sindikata, a okupljeni su

pozdravili tu poruku uzvicima "štrajk, štrajk".

"Ne mislimo da bi to na bilo koji način moglo da uznemiri javnost, pošto ako policija protestuje to je već alarm za javnost, ali ono što policija bude dobila u narednom periodu, ukoliko vlada prihvati zahtev policijskog sindikata biće i bolja bezbednost našeg društva. 5. oktobar nema neku posebnu simboliku, jednostavno smo u upravnom odboru sindikata odlukom izabrali taj dan, ali i što da ne 5. oktobar, da vidimo šta je bilo 10 godina posle", dodaje Mijailović.

Podsetimo, štrajk je najavio i sindikat pravosuđa Srbije, koji je odlučio da 11. oktobra počne štrajk dok se zaposlenima u administraciji u pravosuđu osnovica za obračun zarada ne poveća na 28.000 dinara, kolika je inače osnovica za nosioce pravosudnih funkcija.

Sindikat je saopštio da će zaposleni u pravosuđu van Beograda u znak podrške Beogradskom odboru pravosuđa od 6. oktobra svaki dan po jedan sat obustavljati rad.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------- Pratite specijal "Peti oktobar - 10 godina posle" --------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest policajaca ispred Vlade

Izvor: Blic, 05.Okt.2010

Policijski sindikat Srbije će danas u podne održati protest ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici...Protestu će prisustvovati članovi sindikata koji nisu na dužnosti dok će njhove kolege koje su raspoređene raditi normalno, ali će nositi bedž koji simbolizuje solidarnost sa kolegama...Predsednik...

Nastavak na Blic...

PROTEST POLICAJACA ISPRED ZGRADE VLADE

Izvor: Kurir, 05.Okt.2010

BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije danas u podne održaće protest ispred zgrade vlade u Nemanjinoj ulici...BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije danas u podne održaće protest ispred zgrade vlade u Nemanjinoj ulici. Protestu će prisustvovati članovi sindikata koji nisu na dužnosti, dok će njihove...

Nastavak na Kurir...

Policajci blokirali deo Nemanjine ulice

Izvor: Blic, 05.Okt.2010

Pripadnici policijskog sidikata Srbije koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade Srbije nezadovoljni materijalnim i socijalnim položajem blokirali su deo Nemanjine ulice, od Kneza Miloša do Sarajevske ulice...Sindikalci traže da Vlada donese novi zaključak kojim će biti omogućeno potpisivanje...

Nastavak na Blic...

Protestovali policajci

Izvor: Glas javnosti, 06.Okt.2010, 07:01

BEOGRAD - Predsednik policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da će vlada sutra objaviti zaključak o potpisivanju i primeni posebnog kolektivnog ugovora..."Razgovarao sam sa generalnom sekretarkom vlade Tamarom Stojčević koja je razumela naše zahteve i sutra će nas izvestiti o zaključcima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.