Izvor: B92, 06.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest Sindikata zdravstva

Beograd -- Oko 1.000 članova Sindikata zdravstvenih radnika protestvovalo je danas zbog lošeg materijalnog i radno-pravnog položaja.

Protest je okončan dogovorom sa ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem da se u sredu nastave pregovori o sindikalnim zahtevima.

Predsednica Sindikata Branislava Plančak rekla je agenciji Beta da će u sredu biti održani pregovori predstavnika sindikata, Ministarstva zdravlja i članova komisije koja radi na izradi posebnog kolektivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovora za zaposlene u zdravstvu.

"Kada je reč o zahtevu sindikalaca da se povećaju zarade svih zaposlenih u zdravstvu, ministar Milosavljević je obečao da će oni biti razmotreni na narednoj sednici Vlade Srbije", rekla je Plančakova.

Učesnici protesta ispred Vlade Srbije razišli su se pošto im je rukovodstvo Sindikata prenelo šta je dogovoreno s ministrom.

Protest je počeo u podne na Trgu Republike, čitanjem zahteva sindikalaca, a nastavio se protestnom šetnjom kroz Knez-Mihailovu ulicu, Ulicu kralja Milana i Ulicu kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.