Zavirite: Resavska pećina otvorena tokom praznika (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 29.Apr.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavirite: Resavska pećina otvorena tokom praznika (VIDEO)

Resavska pećina kod Despotovca, jedno od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, biće za predstojeće praznike otvorena s punim radnim vremenom.

Cena ulaznica će biti ista kao i radnim danima, 350 dinara za odrasle i 300 dinara za učenike, a radno vreme pećine je od 9 do 20 sati, sa vodičem od 9 do 17 sati. Kako je rekao Dragan Obradović, v.d direktora Javnog preduzeća Resavska pećina, ovu pećinu je od zvaničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << otvaranja 1. aprila, do sada posetilo oko 4.500 turista. Prošle godine Pećinu je posetilo 37.000 gostiju sa plaćenom ulaznicom.Resavska pećina je od 2010. godine, kao spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama (Internacional show caves Asociation) ISCA, a prošle godine je obeležila 40 od otvaranja za turiste i 50 godina od otkrivanja.Resavska pećina je za turiste otvorena 1972. godine i najposećenija je pećina u Srbiji. Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.Turistički radnici Despotovca, u okviru posete Resavskoj pećini nude i turističku turu - srednjovekovni manastiri: Manasija, Ravanica, Muzej ugljarstva Senjski rudnik, turistički kompleks Lisine sa vodopadom Veliki buk, najvišim u Srbiji.U Resavskoj pećini turistička sezona traje do 15. novembra.(Izvor: Tanjug, 021.rs)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Resavska pećina otvorena za Uskrs i Prvi maj

Izvor: gDestinacija.com, 30.Apr.2013, 10:58

Resavska pećina kod Despotovca, jedno od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, biće za predstojeće praznike otvorena s punim radnim vremenom. Resavsku pećinu je od zvaničnog otvaranja 1. aprila, do sada posetilo … Opširnije →

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.