Zatvoren bazen zbog smrti devojčice

Izvor: B92, 17.Jul.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren bazen zbog smrti devojčice

Kuršumlija -- Gradski bazen u Kuršumliji biće zatvoren u narednom periodu, nakon što se juče utopila jedanaestogodišnja devojčica. Sutra dan žalosti.

Spasioci nisu stigli da reaguju i spase devojčicu, pošto se na drugom kraju bazena odigravala tuča u kojoj je jedan učesnik isečen nožem.

Direktor Sportske hale, u okviru koje se nalazi bazen, Vladimir Petrović rekao je da je tu odluku donelo rukovodstvo nakon tragedije, kao i da je još pre nekoliko dana upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtev policiji da se pojača nadzor na gradskom bazenu.

Petrović je kazao da se devojčica juče utopila u trenutku kada je na drugom kraju bazena izbila tuča, "na koju je bila usmerena pažnja spasioca".

"Ja sinoć nisam radio, ali su mi ispričali da je kada je tuča izbila u donjem delu bazena, masa dece i starijih krenula u taj deo, verovatno i dvojica spasioca i da zato niko nije primetio da se devojčica utopila", naveo je direktor.

Telo utopljene devojčice su primetila deca koja su se kupala tek nakon što se tuča završila.

"U tuči je jedan učesnik isečen nožem po telu i odveden u Hitnu službu dok je jedan, koji je takođe bio povređen pobegao sa bazena", kazao je Petrović.

On je naveo da je pre nekoliko dana uputio zahtev policiji u Kuršumliji da pojača nadzor na gradskom bazenu, zbog čestih tuča i drugih problema i da je i jučerašnjim događajima prisustvovao jedan policijac.

Telo I.P sinoć je prebačeno u Niš gde će danas biti urađena obdukcija, nakon koje će biti poznat uzrok smrti. Devojčica će biti sahranjena sutra na gradskom groblju u Kuršumliji o trošku opštine, a taj dan je proglašen Danom žalosti.

Podsetimo, juče su se u Srbiji desile dve tragedije tokom kupanja, jer se na Borskom jezeru utopila 31-godišnja žena iz Zaječara, majka dvoje dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.