Izvor: B92, 01.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvaranja zbog nestašice vode

Leskovac -- Svi ugostiteljski objekti, kafići i preduzeća za proizvodnju hrane u opštini Vlasotince su zatvoreni zbog nedostatka vode za piće.

Načelnik odeljenja Republičke sanitarne inspekcije u Leskovcu Goran Stamenković je agenciji Beta rekao da je do zatvaranja došlo zbog rizika od epidemija jer vode za piće nema zbog nedavnih poplava koje su pogodile tu opštinu.

Stamenković je kazao da su 14 objekata zatvorili vlasnici na osnovu preporuka Sanitarne inspekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Zavoda za javno zdravlje iz Leskovca, a šest objekata je zatvoreno na osnovu rešenje inspekcije.

Pored ugostiteljskih objekata, sanitarna inspekcija zatvorila je i jednu diskoteku i tri kafića, dve mlekare, dve pekare i dva pogona za preradu mesa.

Oko 20.000 stanovnika Vlasotinca ostalo je bez vode 27. novembra kada

je vodena bujica pokidala magistralni cevovod iznad reke Vlasina.

Popravka cevovoda počela je juče, ali je neizvesno kada će šteta biti sanirana, a Vlasotinčani dobiti vodu za piće kojom se sada snabdevaju iz sedam cisterni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.