Izvor: B92, 25.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zašto nisu uhapšeni prekršioci"

Subotica -- Savez vojvođanskih Mađara protestuje što policija još nije otkrila tvorce antimanjinskih grafita u Vojvodini.

Ta stranka navodi da je zadovoljna što su uhapšeni mladići koji su pisali antisemitske grafite po Beogradu, ali pita kako je moguće da policija nije pronašla prekršioce u Vojvodini.

"Zašto još nisu otkriveni napadači na porodicu Šetet, zašto nadležni ćute o ubistvu porodice u Horgošu i kada će MUP smeniti nesposobne rukovodioce", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi SVM.

Skupština Srbije o međunacionalnim odnosima

U međuvremenu, u poslanici Skupštine Srbije razgovorali su o stanju međunacionalnih odnosa i položaju nacionalnih manjina sa članovima Odbora za međunacionalne odnose. Zamenik pokrajinskog sekretara za propise, upravu i nacionalne manjine Janoš Oroš rekao je tim povodom da su međunacionalni odnosi u Vojvodini poboljšani.

Oroš je rekao da je u Vojvodini osetno primetan pad međunacionalnih sukoba u odnosu na prošlu godinu, kada je došlo do eskalacije zbog izbornih kampanja nekih stranaka, ali i kao reakcija na dešavanja na Kosovu. S njim se složio i član Odbora iz Socijaldemokratske partije Meho Omerović, koji je rekao da je primetan pad incidentnih događaja i poboljšanje međunacionalnih odnosa, ali je ukazao da su pogoršani odnosi između dve najveće manjine, Bošnjaka i Mađara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.