Izvor: RTS, 21.Jun.2021, 15:59

Zaštitnik građana zbog porodičnog nasilja kod Čačka kontroliše nadležna ministarstva

Zaštitnik građana je, na sopstvenu inicijativu, a posle saznanja iz medija da su u porodičnom nasilju u selu Zablaće kod Čačka ranjeni majka i sin, a otac posle napada izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
Zaštitnik građana od oba ministarstva traži da ga u roku od 15 dana obaveste o svim relevantnim činjenicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vezanim za medijske navode, posebno one koji se odnose na informaciju da je porodičnog nasilja bilo u toj porodici i ranije.
Nadležna ministarstva bi trebalo da ga izveste o tome da li su ranije obaveštavani o nasilju u toj porodici i, ako jesu, koje mere i aktivnosti su preduzimali po tom pitanju.
Zaštitnika građana treba da izveste, kako se navodi, i o tome da li je uspostavljena saradnja organa (policije, ustanove socijalne zaštite i pravosudnih organa) u cilju zaštite žene i dece, odnosno, da li su preduzete mere prevencije porodičnog nasilja u skladu sa Opštim i posebnim protokolima za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.