Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 12:10

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole zbog nasilja u školi u Kaluđerici

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Osnovne škole "Miloje Vasić" iz Kaluđerice nakon saznanja iz medija da je u toj školi došlo do vršnjačkog nasilja u kojem je grupa učenika starijih odeljenja fizički nasrnula na dečaka prvog razreda.
Zaštitnik građana zatražio je od uprave škole da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o preduzetim aktivnostima iz nadležnosti ustanove koje su preduzete povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navedenih saznanja u cilju zaštite prava i najboljih interesa učenika.
Takođe, uprava škole treba da dostavi podatke da li su se takve situacije u kojima su učestvovali isti učenici starijih odeljenja ranije dešavale i ukoliko jesu, koje mere je škola preduzimala u tim slučajevima, navodi se u sapštenju zaštitnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik građana kontroliše OŠ“ Miloje Vasić“ zbog slučaja vršnjačkog nasilja

Izvor: Danas, 30.Sep.2022

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Osnovne škole „Miloje Vasić“ iz Kaluđerice nakon saznanja iz medija da je u toj školi došlo do vršnjačkog nasilja u kojem je grupa učenika starijih odeljenja fizički nasrnula na dečaka prvog razreda, saopšteno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.