Izvor: Danas, 11.Jan.2012, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana i autorska prava

Zaštitnik građana g. Saša Janković podneo je predlog (br. 215 - 133/11 od 28. decembra 2011) Narodnoj skupštini, (sličan predlog uputio je i Vladi da se odloži primena podzakonskih akata), da se novim zakonom izmeni Zakon o autorskom i srodnim pravima time što će se ukinuti član 39 tog Zakona koji propisuje naknade udruženjima autora na uvoz i promet nosača zvuka i slike.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Janković: Rad VSS je nelegitiman

Izvor: B92, 12.Jan.2012, 14:10

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je rad Visokog saveta sudstva u sadašnjem, nepotpunom sastavu postao nelegitiman...Janković je u mišljenju o problemima u radu VSS, koje je danas uputio tom telu, Skupštini Srbije i Vladi, preporučio da VSS prestane da radi u nepotpunom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.