Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaštitite nas od narkomana"

Majdanpek -- Radnici Zdravstvenog centra u Majdanpeku traže uvođenje službe obezbeđenja u tom centru.

Medicinsko osoblje tog centra više puta je bilo izloženo napadu narkomana, pa su radnici Centra odlučili da peticijom od nadležnih traže da im omoguće uvođenje službe obezbeđenja. Finansijska sredstva su ograničena, a postoji i zabrana prijema u radni odnos nemedicinskog osoblja.

Zora Trujić Mirković, neuropsihijatar Centra, kaže da problemi obično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastaju kada lekari odbiju da izdaju lekove. "Bilo je napada na lekara opšte prakse, obijanja ordinacija, ucenjivanja samoubistvom", kaže ona i dodaje da je osnovni problem na relaciji osoblje-narkomani. "Ne postoji obezbeđenje, ne postoji čak ni ograđen prostor koji omogućava odvojensot od narkomana", kaže Zora Trujić Mirković.

Miloš Rakić kaže da su lekari nezaštićeni. "Imao sam neprijatnost s jednim narkomanom, koji je tražio lekove, u stvari drogu. Nije je dobio i napravio je urnebes", kaže Rakić.

Milutin Milošević, hirurg, kaže da će sa situacijom biti upoznato nekoliko nadležnih ministarstava i napominje da je i on napadnut. "Napali su me u 3.30, nanete su mi teške telesne povrede. Interesantno je da se to godinama dešava, a niko neće ništa da preduzme, što navodi na pomisao da su možda neke farmaceutske kuće našle legalan način da prodaju narkomanima nešto o trošku poreznih obveznika", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.