Izvor: B92, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštita od ptičjeg gripa

Beograd -- Veterinari dobili odela koja ih štite od životinja i od osoba za koje postoji mogućnost da su zaraženi virusom ptičjeg gripa.

Zamenik direktora misije američkog USAID-a Doni Herington i načelnik Odeljenja za međunarodni promet i saradnju u Upravi za veterinu Siniša Kotur potpisali su danas memorandum o donaciji 4.500 zaštitnih odela za nadzor ptičjeg gripa i laboratorijske opreme vrednosti 56.000 dolara.

Ističući da je to konkretna i vrlo značajna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoć, Siniša Kotur se zahvalio USAID-u što je uručio pomoć američkog naroda Srbiji i dodao da se nada nastavku uspešne saradnje.

Prema njegovim rečima, odela će biti raspoređena u 12 centara, odnosno veterinarskih instituta na teritoriji Republike Srbije, koji zajedno sa veterinarskom inspekcijom i terenskim veterinarskim službama učestvuju u otkrivanju ptičjeg gripa.

On je podsetio da je 2006. godine Skupština Srbije usvojila Nacionalni plan za kontrolu moguće pojave pandemije ptičjeg gripa, koji su uradili ministarstva poljoprivrede i zdravlja i kojim je predviđeno na koji način bi trebalo da reaguju određene institucije u slučaju pojave te bolesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.