„Zastavi“ isključena voda

Izvor: Glas javnosti, 25.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zastavi“ isključena voda

KRAGUJEVAC - Zbog duga od skoro 25 miliona dinara, kragujevačko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" obustavilo je juče isporuku vode "Zastavi". Stalo je uglavnom sve u fabrici, u toalete niko nije mogao da ide, a samo za nužne potrebe voda se donosila u plastičnim flašama "iz komšiluka".

- Taman smo planirali da šaljemo pozive za novinare i ostale zvanice zbog silaska prvog "punta" sa traka u "Zastavi". Umesto toga, muku mučimo i evo, koliko znam, poslovodstvo je otišlo u "Vodovod" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da pregovara o reprogramu duga - kaže Zoran Marković, zamenik predsednika sindikata u "Zastava automobilima".

Sindikalci tvrde da nije tačno da se duguje 25 miliona dinara, već mnogo manje. I generalni direktor "Zastava vozila" Zoran Radojević kaže da je dug prema "Vodovodu i kanalizaciji" 17 miliona dinara, delom je iz ranijeg perioda, a delom iz vremena raščišćavanja fabrike. Zbog isključenja vode, stala je Lakirnica, u kojoj se lakiraju karoserije za "punta" tako da je pitanje šta će se desiti i da li će danas prvi "punto 188" sići sa traka.

Prošle nedelje "Zastavi" je zbog neplaćenih računa na dva sata isključen i gas. "Tom činu" nimalo svečanom prisustvovao je i predsednik Upravnog odbora "Fijat automobili Srbija" gospodin Đovani de Filipis.

I posle mi kukamo,ne valja nam Fiat,nama niko ne valja.ma treba da budemo srecni da neko uopste hoce da dodje ovde

ljudi platite bar nesto. Nije vodu trosio Fiat nego... Nemaju ni za vodu a ... Tako je to kada poslovnu

politiku vodi sindikat. Bruka

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.