Žarko Obradović uporan: Nisam odgovoran zbog tuđe krađe

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jul.2013, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarko Obradović uporan: Nisam odgovoran zbog tuđe krađe

Na spekulacije da će i on poput Mrkonjića morati da napusti kabinet u Nemanjinoj, ministar prosvete i nauke i zamenik predsednika SPS Žarko Obradović za „Novosti“ poručuje da pitanje njegove odgovornosti nije sporno, ali da ono „dolazi na dnevni red kada se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova za malu maturu“.

"Podignuta je optužnica protiv jedne osobe i suđenje počinje za koji dan. Činjenica je da je upis učenika izvršen na osnovu prethodnog uspeha i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << najveći broj njih upisao željenu školu ili smer. Činjenica je, takođe, i da sva ova priča oko mene ima i političku dimenziju, jer je DS pokrenuo inicijativu za moju smenu u Skupštini, koja je pravo mesto za utvrđivanje političke odgovornosti", rekao je on.Obradović tvrdi da je bio meta neviđene medijske kampanje koja je kulminirala pozivom jednog novinara „da bude obešen na Terazijama“. On tvrdi i da zbog tog velikog pritiska u javnosti nisu vrednovani rezultati Ministarstva poput usvajanja strategija obrazovanja, povećanja broja doktoranada i studenata na budžetu, javnog poziva za obnovu 220 škola, a da istovremeno nije bilo otpuštanja i kašnjenja plata. "Kada se sve ovo sagleda, za šta u stvari moram da budem odgovoran? Za krađu testova koju su počinili drugi, zbog političke inicijative jedne opozicione stranke ili zbog kampanje protiv mene? Ako ne mogu dalje da radim svoj posao - nema problema, ali pitam se koji su to kriterijumi za ocenu uspešnosti ministra: postignuti rezultati ili utisak u javnosti koji stvara bezočna antikampanja. Za mene je samo ovo prvo relevantno. U svakom slučaju, nikada svoj interes neću staviti ispred interesa partije i države", zaključuje Obradović.(Izvor: Večernje novosti)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.