Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaraženi mleko i jogurt

Kragujevac -- Od 15 uzoraka pasterizovanog mleka i jogurta, od isto toliko proizvođača, u dva slučaja otkriveno je prisustvo bakterije ešerihije koli.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, ešerihija koli bila je prisutna u jogurtu prozvođača "Mica mlekarica" iz Novog Sada i pasterizovanom mleku proizvođača "MILKOP" iz Raške.

Ispitivanje je obavljeno 10. jula i rezultati su dobijeni sedam dana kasnije, a prema odluci sanitarne inspekcije u Kragujevcu, naloženo je da se ti proizvodi povuku iz maloprodaje.

Obavljeno je i fizičko-hemijsko ispitivanje proizvoda ta dva proizvođača, koje je pokazalo smanjene vrednosti sadržaja suve materije, bez masti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.