Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapošljavanje hendikepiranih

Novi Sad -- Opštine Sombor, Novi Sad i Bečej, i Bačalmaš iz Mađarske, pokrenule radno osposobljavanje osoba sa invaliditetom iz tih opština.

Po 45 polaznika iz Mađarske i Vojvodine osposobljavani su za izradu papirne i kartonske galanterije, recikliranja i baliranja papira, ambalaže i pakovanja. U okviru projekta će biti formiran i Interregionalni uslužni centar, koji će pratiti situaciju na tržištu rada i posredovati pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Istaknuto je da u Vojvodini živi više od 10.000 invalida koji su bez posla i da se vrlo često dešava da poslodavci ne žele da zaposle osobe sa invaliditetom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.