Zaposleni Kliničkog centra Srbije dobili stimulaciju

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Maj.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni Kliničkog centra Srbije dobili stimulaciju

BEOGRAD - Direktor Kliničkog centra Srbije dr Đorđe Bajec i predsednik Novog sindikata te zdravstvene ustanove Živorad Mrkić potpisali su Sporazum o protokolu rešavanja zahteva zaposlenih u KCS kojim se prihvata vraćanje stimulacije zaposlenima u KCS u skladu sa poslovnom politikom te ustanove i ostvarenim prihodima.

U operativnom smislu, smatra se da ponovno obračunavanje sredstava za stimulaciju počinje 30. juna.

U sporazumu od devet tačaka se navodi da je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << KCS radi adekvatne kadrovske popunjenosti u KCS 18. maja Ministarstvu zdravlja uputio zahtev o prijemu u radni odnos 500 medicinskih sestara i tehničara i zahtev za prijem u radni odnos 200 nemedicinskih radnika.

Bajec je takođe prihvatio potrebu da se isplata prihoda iz dopunskog rada uredi pravično u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i pozakonskim aktima kojima se uređuje dopunski rad, a konkretna rešenja će biti uređena Pravilnikom o procedurama dopunskog rada u KCS.

Kad je reč o problemu zaposlenih koji više godina rade u KCS na određeno vreme, direktor Bajec je preuzeo obavezu da će im biti produženi ugovori dok se njihov status ne reši u skladu sa Zakonom o radu i Kadrovskim planom KCS.

- Uprava i Novi sindikat proteklih deset dana vodili su intenzivne razgovore u konstruktivnoj atmosferi koji su rezultirali sporazumom kojim su zadovoljne obe strane - istakao je Bajec.

Predsednik Novog sindikata Živora Mrkić je rekao da je štrajk upozorenja, koji je održan 18. maja, pomogao i zaposlenima jer će imati unapređene uslove rada i pacijentima koji će biti zadovoljniji pružanjem lekarskih usluga.

- Uprava je pokazala sposobnost da izađe na kraj sa kriznom situacijom u KCS, čime je značajno unapređen socijalni dijalog u toj zdravstvenoj ustanovi - istakao je Mrkić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.