Izvor: Blic, 19.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeni lekovi za ambulante u opštini Zubin Potok

Carinici u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenili su veću količinu lekova namenjenih ambulantama u srpskim selima u opštini Zubin Potok, izjavio je danas zamenik direktor kosovskomitrovačkog Zdravstvenog centra Milan Ivanović.

Ivanović je rekao agenciji Beta da su albanski carinici juče posle podne u naselju Košutovo zaustavili sanitetsko vozilo Zdravstvenog centra iz severnog dela grada i oduzeli veću količinu lekova namenjenih ambulantama u selima Dren, Banje, Crkolež >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Suvo Grlo, odnosno pacijentima koji žive u albanskom okruženju.

Oduzeli su sve lekove i sa po 500 evra kaznili vozača i medicinsku sestru kojima u zapretili da će im naredni put oduzeti vozilo iako je ono uredno registrovano, kazao je Ivanović koji je predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova.

Ivanović je ocenio da je zaplena lekova "novi vid pritiska na Srbe u Ibarskom kolašinu koji žive u Albanskom okruzenju",

Podsetio je da su ovoga puta na meti najugroženije kategorije stanovništva - stari i bolesni, kojima, kako je rekao, ekstremisti uskraćuju pravo na lečenje i život u nameri da ih proteraju sa ognjišta.

Od proglašenja nezavisnosti Kosova, carina u južnom delu Kosovske Mitrovice u više navrata je zaplenila lekove namenjene ambulantama u centralnom Kosovu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplenjeni lekovi u K. Mitrovici

Izvor: B92, 19.Nov.2008

Kosovska Mitrovica -- Carinici u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenili su veću količinu lekova namenjenih ambulantama u srpskim selima u opštini Zubin Potok... Zamenik direktora kosovskomitrovačkog zdravstvenog centra Milan Ivanović rekao je agenciji Beta da su albanski carinici juče posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.