Izvor: RTS, 13.Maj.2021, 17:24

Zapažen uspeh učenika Matematičke gimnazije na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi

Na upravo završenoj Nordijsko-baltičkoj olimpijadi koja je održana od 7. do 13. maja, ekipa Matematičke gimnazije, koja je predstavljala Srbiju, postigla je zapažen uspeh, saopšteno je iz te škole.
Zlatne medalje osvojili su Dušan Beguš i Petar Samardžić, srebrno odličje pripalo je Igoru Engiju, a Nikola Lakić dobio je bronzanu medalju. Priznanje za učešće na olimpijadi dobio je Strahinja Gvozdić.

Ukupno se takmičilo 110 takmičara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz 11 zemalja, a organizator ovogodišnjeg takmičenja je Estonsko društvo fizičara.
Na ovom takmičenju ekipe Švedske, Finske, Estonije i Litvanije imaju veće ekipe jer je njima
ovo izborno za međunarodnu olimpijadu iz fizike.
Gostujuće zemlje bile su Rusija, Poljska, Rumunija, Srbija, Vijetnam, Saudijska Arabija, Azerbejdžan.
Na olimpijadama na daljinu je vrlo značajan dobar prevod zadataka kao i organizacija samog radnog prostora.
Za prevod se pobrinuo Dejan Đokić, dok su u procesu organizacije takmičenja učestvovali Ivan Stanić i Aleksandra Dimić, nastavnici i saradnici u Matematičke gimnazije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspeh učenika Matematičke gimnazije na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi

Izvor: Danas, 13.Maj.2021

Na upravo završenoj Nordijsko-baltičkoj olimpijadi koja je održana 7. maja do danas, ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda postigla je zapažen uspeh.

Nastavak na Danas...

Četiri medalje za Srbiju na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021

Ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda osvojila je četiri medalje na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi iz fizike koja je u organizaciji estonskog Društva fizičara održana od 7. do 13. maja, saopštila je ta obrazovna ustanova...Zlatne medalje osvojili su Dušan Beguš i Petar Samardžić, Igor Engi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.