Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljena kuća u Orahovcu

Beograd -- U Orahovcu je u petak uveče zapaljena prazna kuća Dejana Nedeljkovića.

U kući, koja se nalazi na periferiji srpskog dela Orahovca, nije bilo nikog jer je porodica Nedeljković ranije iz bezbednosnih razloga napustila svoj dom, rekla je Tanjugu meštanka Slavica Vitošević. Kako je javila regionalna televizija 'Most' iz Zvečana požar su lokalizovali meštani Srbi jer se na njihov poziv vatrogasci albanske nacionalnosti nisu odazvali.

Portparol Kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policijske službe Šaban Tašoli izjavio je da su požar verovatno izazvala deca, koja su se tamo igrala u trenutku incidenta.

Inače, u Orahovcu živi još oko 500 Srba.

Pitanja za šefa UNMIK-a

Šef kancelarije Vlade Srbije za medije Srdjan Đurić pozvao je šefa UNMIK-a Sorena Jesena Petersena da objasni kako je moguće da se na Kosovu i dalje pale srpske kuće, ali i da saopšti šta će učiniti povodom "najnovijih zlodela nad srpskim stanovništvom u pokrajini".

"Neprihvatljivo je da se nastavlja teror nad Srbima, da se prebijaju, da im se pali imovina, a da Petersen govori da se stanje na Kosovu normalizuje, da čak napreduje i kako sve ide u najboljem mogućem pravcu", rekao je Đurić u izjavi za Fonet.

Prema njegovim rečima, vlada Srbije traži od Sorena Jesena Petersena i očekuje od njega da sa reči pređe na dela i da u najkraćem mogućem roku da odgovor na pitanje kako će pružiti garancije za Srbe na Kosovu i kada će pronaći počinioce najnovijih zlodela nad Srbima na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.