Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamrznut protest taksista

Beograd -- Nakon protesta, beogradske vlasti i udruženja taksista dogovorili su se da do sledećeg ponedeljka predlože rešenja sporova.

Zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović i predstavnici Gradske uprave dogovorili su sa predstavnicima udruženja taksi prevoznika da do narednog ponedeljka budu predložene mere za prevazilaženje spornih pitanja. To je dogovoreno nakon današnjeg jednočasovnog protesta taksista, koji traže da broj taksista bude smanjen, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećan. Grad će do daljnjeg obustaviti izdavanja novih dozvola.

Taksi vozači i prevoznici Beograda održali su u 12 sati protestnu vožnju, a zatim otišli na razgovor s gradskim vlastima.

Štrajk je održan zbog najavljenog upisa 1.500 novih taksista, a čelnici protesta ističu da neće odustati od protesta i podsećaju da je broj taksi vozila trebalo da bude smanjen u skladu sa odlukama koje je Skupština grada usvojila.

Protestne vožnje taksista u organizaciji Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika biće održavane radnim danima od 12 do 13 časova, do 20. septembra, za kada je najavljen generalni štrajk, ukoliko ne dođe do ispunjavanja njihovih zahteva.

Oni traže i da gradske vlasti donesu rešenja o smanjenju broja taksista na predviđeni broj vozila, izdavanje rešenja o dozvoli za rad samo onim licima koja ispunjavaju uslove, kao i uvid u ta rešenja.

Oni zahtevaju i uređivanje taksi stajališta bez ivičnjaka, da se poveća broj stajališta u "krugu dvojke", izradu novog cenovnika po načinu i kriterijumima koje je grad već usvojio, ukidanje obaveze "euro" 3 i 4 standarda do ispunjavanja zahteva taksista, a traže da imaju i stalnog predstavnika u Skupštini grada.

Protestne vožnje narednih dana kretaće se Dunavskom ulicom, Francuskom, Džordža Vašingtona, Ruzveltovom do Trga Nikole Pašića, kao i Bulevarom Mihajla Pupina, ulicom Omladinskih brigada, auto - putem, Kneza Miloša do Trga Nikole Pašića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.