Zamke roditeljstva

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamke roditeljstva

Roditelji su svakodnevno suočeni s brojnim izazovima, pitanjima i nedoumicama. Da bi našli odgovore, ali i razmenili iskustva, Opština Rakovica je svojim građanima obezbedila radionice "Zamke roditeljstva". Radionice su besplatne i održavaju se jednom nedeljno u Kulturnom centru Rakovica.
Kako pomiriti sve brži život i odgovoriti na sve potrebe deteta? Koliko nam savremena tehnologija pomaže, a kad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ide na štetu nas i naše dece - to su samo neka od pitanja koja muče roditelje. 

Promenio se i način života, i to je najveći izazov roditeljima, kažu stručnjaci.
"Ono što je važno jeste da se trudimo da pronađemo to neko vreme za decu i da njega kvalitetno provodimo, manje možda pričajući deci šta treba da rade, više slušajući i nekako da budemo tu za njih kad god imaju neke probleme, nedoumice da se oni osećaju dovoljno sigurno da mogu da nam se obrate", kaže .
Vaspitavanje dece, nagrađivanje, kažnjavanje dece, prevencija nepoželjnih oblika ponašanja, neke su od tema o kojima će roditelji razgovati tokom decembra, a od Nove godine najavljene su i radionice za adolescente.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.