Žalbeni postupci na fakultetima

Izvor: S media, 02.Jul.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalbeni postupci na fakultetima

Na fakultetima u Srbiji u toku su žalbeni postupci na rezultate prijemnih ispita. Postupci će trajati još sutra.

Na državnim fakultetima u Srbiji u toku su žalbeni postupci po prigovorima na preliminarne rang liste kandidata koji su nezadovoljni regularnošću prijemnog ispita ili svojim mestom na listi.

Postupci po žalbama trajaće i sutra, a konačne rang liste fakulteti objavljuju u ponedeljak, 4. jula, predviđeno je konkursnim rokovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Upis počinje od srede, 6. jula, i mora biti završen do 15. jula, a kandidati će biti rangirani na osnovu uspeha iz srednje škole i rezultata sa prijemnog ispita.

Objavljeni rezultati prijemnih ispita

Na pojedinim fakultetima ostalo mesta za septembarski rok

Obradović: Vratiti cene školarina na staro

Maksimalan broj poena koji kandidat može da osvoji je 100, uspeh iz srednje škole "nosi" najviše 40 bodova, dok se na prijemnom ispitu može prikupiti do 60 poena, odnosno 80 bodova za kandidate na ispitu za proveru sklonosti i sposobnosti na ustanovama iz umetnosti.

Primljeni kandidati podnose originalna dokumenta, izvod iz matične knjige rođenih, dva obrasca S SV 20, indeks, dve fotografije, a samofinansirajući studenti i dokaz o uplati školarine.

Srednjoškolci koji ne uspeju da se upišu u prvom krugu, imaju još jednu šansu, u septembru, ali samo na fakultetima na kojima ostane slobodnih mesta.

Na privatnim fakultetima u toku su upisne aktivnosti i rokovi koji ne odstupaju mnogo od onih na državnim fakultetima.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.