Zakleli se prvi dobrovoljci Vojske Srbije

Izvor: Glas javnosti, 20.Mar.2011, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakleli se prvi dobrovoljci Vojske Srbije

VALJEVO - U Centru Vojske Srbije za obuku u Valjevu prva generacija vojnika, koja dobrovoljno služi vojni rok, položila je vojničku zakletvu u prisustvu rodbine i prijatelja.

Prvoj generaciji, u kojoj su i devojke, na položenoj vojničkoj zakletvi, uz najmilije, čestitao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

"Činjenica da danas imamo prvu generaciju vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, još više nas motiviše da izgrađujemo savremenu modernu i profesionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vojsku, spremnu i sposobnu da odgovori svim izazovima, rizicima i pretnjama", rekao je on.

Ministar odbrane je naglasio, da je posle završene reforme i profesionalizacije Vojske Srbije, prva klasa vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, vojničku zakletvu položila i u Somboru i Leskovcu.

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da će Vojska Srbije (VS) biti vojska mira, koja pomaže svom narodu i učestvuje u mirovnim operacijama u svetu. Šutanovac je u Valjevu takođe kazao da će 2011. godina biti zapamćena kao godina reformi, profesionalizacije i uvođenja verske službe u Vojsku Srbije.

"To nas motiviše da imamo modernu vojsku, vojsku mira za učešće u mirovnim operacijama u svetu, vojsku koja će pomagati građanima Srbije", kazao je Šutanovac na svečanosti u Centru za obuku u Valjevu. Dodao je da su vojnici, koji su u Vojsku Srbije došli u martu, a među kojima su prvi put i devojke - budući profesionalni vojnici, odabrani u "konkurenciji mnogih koji su se prijavili".

"Budite ponosni, odabrani ste kao najbolji među najboljima, do sada se tražila 'veza' da se ne ide u vojsku, a sada se tražila 'veza' da se ide u vojsku", rekao je ministar obraćajući se mladim vojnicima, prenosi Beta.

Šutanovac im je ponudio mogućnost ostanka u VS i profesionalnu službu ukoliko se za to opredele posle tri meseca obuke i tri meseca stažiranja. Svečanosti u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" prisustvovali su i načelnik Generalštaba VS general Miloje Miletić, episkop vojni - vladika jegarski Porfirije, episkop valjevski Milutin, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.